Spre deosebirea de tradiţia internaţională de Pasti care presupune vopsitul ouălor, crestinii din Liban colorează puii de găină.
Acesti pui sunt intrerupti in incubator la 21 de zile pentru a nu se dezvolta. Nici unul nu are sanse sa devina cocos sau gaina sau sa faca oua. Desigur ca vopsitul cu chimicale puternice ii face ca in 2-3 zile sa moara, dar ce importanta are…sunt asa simpatici si haiosi…chiar si morti…
Puii colorati in culorile curcubeului, de Paste, au devenit o moda, din ce in ce mai multe persoane cumparandu-si asa ceva. Amploarea fenomenului a ridicat intrebari legate de moralitatea acestui gest.
Conform The Sun, fenomenul a pornit din Asia, unde ouale sunt injectate cu o substanta chimica. Puii ies din oua gata colorati, ramanand asa timp pana la cateva saptamani.

Initial, tehnica colorarii puilor, despre care se crede ca nu le-ar face acestora niciun rau, a fost pusa la punct pentru o mai buna observare a pasarilor in salbaticie de catre oamenii de stiinta. Tehnica permite obtinerea puilor cu puf roz neon, galben, oranj, verde deschis, albastru, purpuriu si rosu.Insa s-a extins neasteptat de tare in Asia si Estul Mijlociu, unde puii colorati se gasesc si la piata.Organizatiile de aparare a drepturilor animalelor abia acum isi pun problema daca din punct de vedere etic este corect sau nu ce se intampla in prezent. Pana cand vor reactiona insa, mii de oua sunt injectate, mai ales in aceasta perioada.
Sursa: Reuters
Reclame

Despre Liviu

Pasionat de frumos!

Un răspuns »

  1. Mihai spune:

    Tipic.Sunt simpatici .Totul e simpatic ,mai ales sa omori pui de gaina nevinovati.Nu e normal .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s