Teoria lui Darwin despre originile puilor de gaina a fost desfiintata

Charles Darwin sustinea ca puiul domestic are ca stramosi pasarile salbatice din jungla, dar noul studiu realizat de “Universitatea Uppsala” demonstreaza ca originile salbatice ale acesteia sunt mult mai complicate decat atat.

Puii cu piele galbena au o versiune diferita de gene fata de verii lor cu pielea alba. Darwin era de parere ca toate speciile de pui provin dintr-o specie salbatica cunoscuta  ca “pasarea rosie a junglei”.
Cand cercetatorii au cautat in interiorul acesteia gene ale puilor cu piele galbena, au gasit numai varianta genetica care corespunde celor cu piei albe. Si mai surprinzator a fost atunci cand, in sfarsit, au gasit versiunea pieilor galbene in gene, aceasta fiind prezenta intr-o specie salbatica complet diferita: “pasarea cenusie a junglei”
“Studiile noastre arata ca, desi majoritatea genelor de la pasarile domesticite provin de la pasarea rosie de jungla, la cel putin una dintre celelalte specii a contribuit, in mod special, pasarea cenusie”, a declarat Jonas Eriksson, student al “Universitatii Uppsala”.
Varianta cea mai plauzibila este aceea conform careia “pasarea cenusie de jungla” s-a incrucisat cu o forma mai timpurie a pasarii domestice, iar genele pasarii galbene s-au raspandit printre milioane de gaini din intreaga lume.

Studiile lui Darwin, despre animalele domestice, au avut o mare importanta asupra teoriilor sale despre evolutie, explicand totodata si originea salbatica a animalelor domestice.

 Sursa: sciencedaily

Reclame

Despre Liviu

Pasionat de frumos!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s