In topul de cautari ale vizitatorilor mei se afla „adaposturi pasari”. Nu voi intra in detalii privind adaposturile de pasari, care pot insemna, pe langa gaini, fazani, pauni, porumbei, ect. De aceea, ma voi rezuma doar la adaposturile pentru gaini Brahma.

De ce sa cresti gaini? este o intrebare destul de ciudata pe care am gasit-o in panoul de cautare. Cei care au un teren sau o bucatica de pamant cultivata sau amenajata ca si gradina, inteleg acest lucru. Propria ta minicrescatorie iti ofera ouă proaspete, curate pentru consumul propriu.  Aceasta va „recicla” resturile de mâncare, pe langa furajul asigurat, şi, nu in ultimul rand, existenta unei minicrescatorii este necesara pentru a produce îngrăşăminte de înaltă calitate pentru gradina ta. Se stie ca 100 grame de gainat de pasare uscat echivaleaza cu 1,5-2 kg de balagare, compost sau orice alt ingrasamant organic, cu mentiunea ca, cel de pasare se aplica doar o singura data pe an.

Cel mai ieftin este sa va construiti singuri adaposturile de pasari. Acestea pot fi ridicate din diverse materiale (lemn, caramida, BCA), in functie de amplasarea lui, zona, clima.

Nu este totusi un proiect usor in a ridica un adapost, mai ales ca trebuie sa tinem seama de cateva cerinte esentiale: dimensiuni de lucru afară si interior, densitatea populatiei din crescatorie (max 2,5 pasari mature/mp), materiale, izolare, ventilaţie, iluminat, pozitionare, stinghiile cuibarit, de colectare a deşeurilor şi protecţia împotriva intemperiilor şi alte animale de pradă.

De retinut, in cazul constructiei de adaposturi din lemn, suspendati intregul adapost la 15-20 cm minim de sol.

Nu improvizati niciodata, doar de dragul distractiei (duceti-va la o piesa de teatru de comedie pentru asta):

Pentru mai multe idei si informatii va rog sa vizitati Gardencraft .

Voi reveni cu detalii in alt post!

Reclame

Despre Liviu

Pasionat de frumos!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s